Zijnsoriëntatie

Zijnsoriëntatie is een modern, spiritueel pad van levenskunst, ontwikkeld door Hans Knibbe die ook de oprichter is van de school voor Zijnsoriëntatie is. Met Zijnsoriëntatie bedoelen we letterlijk: je oriënteren op Zijn, de altijd aanwezige gronddimensie van het bestaan.

Alles wat bestaat is een vorm van Zijn. Wanneer je je dat bewust bent, raak je contactvol aanwezig in het Nu. De hectiek van streven en vermijden, die altijd naar toekomst of verleden wijst, heeft je niet langer in de greep. Het is net alsof je uit een vernauwing stapt en opeens in een open ruimte staat. Deze open ruimte van Zijn blijkt intrinsiek vrij te zijn van al je patronen, gevoelens en gedachten. Je komt in contact met inspiratie, kracht en levenslust.

Zijnsoriëntatie is een integraal pad waarin spirituele beoefening, en elementen van psychologie en psychotherapie gecombineerd zijn. De spirituele bron – de non-duale grond – is zowel het beginpunt als eindpunt van het werk. Je leert mediteren, je maakt contact met je wijsheidsgeest en brengt je energie tot stroming. Kortom: je leert om de bron van Rijkdom in jezelf te openen. Daarnaast leer je ook de patronen van je gewoontezelf kennen. Je doet diepgaand zelfonderzoek en krijgt inzicht in jouw eigen psychologische ontwikkeling. Zo kun je losser en vrijer te worden ten opzichte van je gewoontes, en ontdekken hoe jij je leven vanuit vrijheid vorm wilt geven.

Bron school voor Zijnsoriëntatie.

Rusten in Zijn, en doen wat je wilt – Hans Knibbe