passend onderwijs

Vanaf 1 augustus 2013 zijn de scholen binnen het samenwerkingsverband waar ze bijhoren verplicht onderwijs te bieden aan alle leerlingen, dus ook aan leerlingen die speciale ondersteuning nodig hebben. 'Passend onderwijs' voor elke leerling, liefst dichtbij huis.
Tegelijkertijd verandert ook de financiering van leerlingen met LGF, leerling gebonden financiering. Nu krijgen de scholen een dienst ambulante schoolbegeleiding toegewezen die hen ondersteunt bij het realiseren van passend onderwijs. In de nabije toekomst is het aan de scholen en samenwerkingsverbanden zelf om adequaat ondersteuning te bieden aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

Het realiseren en implementeren van passend onderwijs op uw school vraagt voorbereiding op diverse niveaus. Simone Willems is specialist in het vormgeven en implementeren van passend onderwijs, zowel in het reguliere als speciale voortgezet onderwijs. Zij denkt graag met u mee als adviseur en kan uw school ondersteunen bij het realiseren van passend onderwijs.
Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor een oriƫnterend gesprek.