Inspiratie

Simone_Willems

© Isabelle Boon

Simone Willems is geïnspireerd door:

  • Jongeren, hun ouders en collega’s die me hun verhalen vertellen waar ik telkens weer van onder de indruk ben. Ik geniet van de oprechte samenwerking en ben dankbaar voor het vertrouwen dat ze me geven.
  • Hans Knibbe en de opleiding aan de school voor Zijnsoriëntatie. Ontwikkeld vanuit psychotherapie en het Tibetaans Boeddhisme, ‘zijn wie je bent en doen wat je wilt’ een zeer waardevolle ontdekkingsreis zowel voor mij persoonlijk en als professional.
  • Oplossingsgericht werken. Gwenda Schlundt Bodien en Coert Visser, bij wie ik de opleiding ‘Oplossingsgericht Coachen’ volgde; collega professionals van oplossingsgericht.nu; Walter Oppenoorth, de psychiater door wie ik vertrouwen bleef houden in de eigen kracht van mensen; Steve de Shazer en Insoo Kim Berg, grondleggers. “Als je een hypothese voelt opkomen, neem een paracetamol en ga even liggen”. (Steve de Shazer)
  • Haim Omer, Israëlisch hoogleraar psychologie die door zijn geweldloze communicatie heldere kaders geeft waardoor ouders, docenten en anderen gezamenlijk de regie kunnen houden in het omgaan met jongeren met gedragsproblemen. Boek ‘Nieuwe autoriteit’ ISBN 97890729517
  • Andrew Turnell, Australisch maatschappelijk werker die me door zijn workshop en boek ‘Signs of Safety’ inzicht en taal gaf om te werken met gezinnen waarin welzijn en veiligheid bedreigd zijn. signsofsafety.net
  • Reizen in Azië, Afrika, Australië en Nieuw Zeeland. Fantastisch om andere culturen te leren kennen en te ervaren dat er zoveel manieren zijn om dingen te doen!