Simone Willems

Zijnsoriëntatie is voor mij een ode aan de waarheid: precies Zijn waar ik ben, eenvoudig, waarachtig, helder en wetend. Telkens ervaar ik de diepe rust en ruimte van het juist niet op weg zijn, en de uitnodiging en uitdaging om thuis te blijven. Als ik thuis ben bij mezelf, ben ik open en vrij in verbinding met anderen. Het is een pad van levenskunst, het pad van Verlichting. De rijkdom van deze inspiratie wil ik graag met je delen.

Ik heb sinds 2018 een praktijk Zijnsoriëntatie in Rotterdam. In 2013 startte ik als student aan de school voor Zijnsoriëntatie en vervolgde dit pad met de Lerarenopleiding. Ik volg retraites en supervisie en ben aangesloten bij de beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerd begeleiders.

Daarnaast werk ik als zelfstandig onderwijsbegeleider in het MBO met studenten, op het raakvlak van onderwijs en onderwijs. Hun verhalen en levenskracht inspireren me dagelijks. Mijn vijftien jaar werkervaring in de GGZ klinische psychiatrie met jongeren en gezinnen heeft me geleerd dat eigen invloed ervaren in je leven, wezenlijk is voor geluk. Ik geniet ervan als studenten het roer in eigen hand nemen en hun plek vinden in het leven.